Verstappen over kwalificatie: "We zijn te langzaam, niet om over naar huis te schrijven"

Max Verstappen wist zijn auto tijdens de kwalificatie als vijfde over de finish te krijgen. Maar doordat Valtteri Bottas, die als vierde finishte, vijf plekken moet inleveren door een gridstraf, start de Nederlander morgen vanaf de tweede startrij. Toch is Verstappen alles behalve tevreden.

Na de kwalificatie verscheen Max Verstappen voor de camera van Ziggo Sport om terug te blikken op zijn kwalificatie. De zaterdagmiddag begon wat chaotisch, mede door het wisselende weer. "Je zag dat het niet echt ging regenen, maar het bleef miezeren. Dat was duidelijk weer voor de inters", aldus de Red Bull-coureur. 

Al vlak na de start van Q1 moest Daniel Ricciardo zijn wagen langs de kant zetten met problemen. Opnieuw ging er dus wat mis bij de RB13. Verstappen maakte zich op dat moment echter geen zorgen dat het bij hem ook fout zou gaan. "Nee, ik had tot dat moment nog geen problemen, maarjah als het gebeurt dan kun je daar toch niks aan veranderen", zo zegt hij.

Uiteindelijk wist Verstappen zich moeiteloos naar Q3 te rijden. Aan het einde van de kwalificatie leek het erop dat de Nederlander niet meer vol op het gas ging, maar dat ziet hij zelf anders. "Ik doe altijd mijn best, maar we zijn gewoon te langzaam", zo zegt hij doelend op de auto's van Ferrari en Mercedes. 

Op de vraag of hij vooraf had getekend voor de tweede startrij, geeft Verstappen een ietwat verrassend antwoord: "Ik zie het niet als een tweede startrij. We staan evengoed gewoon op de derde startrij. We zijn gewoon te langzaam en door iemand zijn gridstraf (Bottas) ga je dan een plek vooruit. Maar dit is echt niet om over naar huis te schrijven."

De Nederlander verwacht morgen een vrij eenzame race. De auto's voor hem zijn in zijn ogen te snel, en de auto's erachter te langzaam. Hij acht de kans dan ook groot dat zijn startpositie ook zijn eindresultaat wordt. "We zijn te langzaam om Ferrari en Mercedes bij te houden en achter mij zit volgens mij  een gat van zeven tiende, dus dat wordt ook heel saai. Ik hoop gewoon dat de motor het volhoudt en dan tour ik hem naar huis", aldus Verstappen.

Reacties (23)

Schrijf ook een reactie

Ik heb al geliked