Räikkönen: "Maximale eruit gehaald, pech blijft ons achtervolgen"

Kimi Räikkönen leek tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië af te stevenen op een prima resultaat. De Fin mocht als tweede starten, achter Valtteri Bottas en leek deze plaats ook mee te nemen over de finish. Vlak voor het einde ging het echter mis door een lekke band. De Ferrari-coureur baalt maar denkt ook dat zijn team er het maximale uit gehaald heeft.

Räikkönen lag op koers voor het podium, maar moest twee rondes voor het einde toch vrezen voor zijn plek. De Fin kreeg plotseling ee lekke band en was daardoor genoodzaakt de pitstraat in te duiken. Uiteindelijk lukte het hem nog wel om als derde over de finish te komen. "Volgens mij hebben we min of meer het maximale eruit gehaald", zo sprak hij na de prijsuitreiking. 

De Fin erkent dat Mercedes gewoon sneller was op Silverstone, maar vindt ook dat zijn team gewoon enorm veel pech heeft gehad. Niet alleen Räikkönen, maar ook zijn teamgenoot Sebastian Vettel werd immers getroffen door een lekke band. De Duitser zakte hierdoor zelfs terug naar P7. "Mercedes waren net iets sneller dan dat wij waren", zo legt Räikkönen uit. "Helaas blijft de pech ons maar achtervolgen. Plotseling explodeerde de linker voorband, ofjah, ik weet niet eens of het een explosie was. Gelukkig kon ik de pitstraat nog heelhuids bereiken. We zijn niet tevreden, maar we kunnen er niks meer aan veranderen."

Reacties (8)

  • Frank van Rijn
    Beetje dramatisch neergezet. Als er iemand pech heeft dit seizoen, dan is het Max wel... Iets meer feiten en iets minder dichterlijke vrijheid graag...
  • Jimmy Vonk
    Word tijd dat hij plaats maakt voor iemand die wel blij is met podium.
  • Sjoerdie Postma
    Ik vond de man van weinig woorden verder prima rijden.
  • Alle reacties laden (8)

Schrijf ook een reactie

Ik heb al geliked