Hülkenberg na behalen zesde plek: "Heel tevreden mee"

Het gaat lekker met Nico Hülkenberg. De coureur van Renault wist in Engeland de zesde plaats te veroveren, iets wat hem twee maanden eerder ook al lukte in Spanje. De race op Silverstone geeft hem echter meer voldoending dan de wedstrijd in Barcelona. 

Na afloop stond Hülkenberg de media met een grote glimlach te woord. Met de zesde plaats wist de Hulk zijn beste prestatie van het seizoen te evenaren. "Ik ben hier heel erg tevreden mee", zo zegt hij. "In Barcelona werd ik ook zesde, maar toen had ik profijt van het wegvallen van enkele coureurs voor mij. Vandaag was het verdiend. We reden in een goed tempo en het team heeft haar werk zeer goed gedaan. Voor al die inzet worden we nu beloond."

Renault had op Silverstone enkele updates meegenomen en die hebben goed uitpakt. Daarnaast ligt het circuit de auto gewoon goed. Hülkenberg geeft aan dat dit mede de oorzaken zijn van zijn succes. "De combinatie van dit alles heeft ons beloond met een goed resultaat: acht verdiende punten", zo zegt hij.

Met een beetje meer mazzel had de Hulk zelfs zijn beste resultaat van dit seizoen kunnen boeken. Hij stevende af op een vijfde plaats, maar kreeg toen problemen met zijn ERS. Hierdoor kon Daniel Ricciardo hem in de slotfase nog passeren. Erg balen hiervan doet Hülkenberg niet: "Dat is jammer, maar het zij zo. Ik ben tevreden met wat we hebben bereikt."

Reacties (6)

  • René ter Harmsel
    Beter kan ook niet , de eerste 6 plaatsen zijn voor Mercedes, Ferrari, En red bull , als ze heel blijven, dus top gedaan
  • Alle reacties laden (6)

Schrijf ook een reactie

Ik heb al geliked