Renault: "We zetten Jolyon Palmer onder druk"

Het is nog niet het seizoen van Jolyon Palmer. De coureur van Renault wist nog geen enkel punt binnen te halen voor zijn team en loopt ver wachter op zijn teamgenoot Nico Hülkenberg. Renault hield zich vooralsnog op de vlakte, maar voert de druk nu op bij Palmer.

Tegenover Canal Plus maakt Renault bij monde van directeur Cyril Abiteboul duidelijk dat Palmer nu echt moet gaan presteren. Dat is de enige kans voor de Brit om zijn toekomst bij het team nog te redden. "Jolyon moet gaan presteren. Zijn contract loopt tot het einde van dit seizoen en net als ieder ander kun je je toekomst alleen veiligstellen wanneer je resultaat behaalt", zo spreekt Abiteboul heldere woorden.

Na vorig seizoen was het doel van Renault om nu weer een competitieve wagen op de baan te zetten. Dat is volgens Abiteboul gelukt, maar nu moeten de coureurs ook hun potentie benutten. "We hebben onder druk gestaan om een stabiele wagen te bouwen en dat hebben we gedaan. We zetten Jolyon nu ook onder druk, maar we blijven positief. Ik ga geen dreigementen uiten of een deadline stellen, dat kan Palmer nu niet gebruiken", aldus de Renault-directeur.

In de wandelgangen wordt de herstellende Robert Kubica al genoemd als kandidaat om Palmer op te volgen. Volgens Abiteboul is dat nu niet aan de orde omdat Kubica nog volop in zijn herstel zit. De toekomst van Palmer ligt dus vooralsnog in zijn eigen handen. 

Reacties (5)

  • Reinaard Dee Vos
    Renault kan de energie van 'onder druk zetten' beter in hun motoren gaan stoppen.
  • Denny Peters
    voor het einde van het seizoen zit kubica in die auto
  • Alle reacties laden (5)

Schrijf ook een reactie

Ik heb al geliked