Red Bull: 'Max Verstappen mag niet vertrekken'

Het huidige seizoen verloopt voor Max Verstappen niet zoals gehoopt. De Nederlander gaf na de Grand Prix van Canada al aan dat zijn jaar tot dusver "helemaal ruk" is, en dat hij teleurgesteld is in het uitblijven van de updates voor de motor. Het is dan ook niet gek dat de geruchtenmolen omtrent een vertrek van Verstappen is gaan draaien.

Hoewel Daniel Ricciardo nog wel zo af en toe het podium weet te halen, mede door te profiteren van het uitvallen van Verstappen, kent Red Bull Racing tot dusver nog geen denderend seizoen. Er wordt dan ook hevig gespeculeerd over de toekomst van beide Red Bull-coureurs. Adviseur Helmut Marko voelt zich nu genoodzaakt een statement naar buiten te brengen. Hij benadrukt dat zowel Verstappen, Ricciardo als Carlos Sainz niet mogen vertrekken.

"Verstappen en Ricciardo hebben nog een contract met ons", vertrelt Marko aan het Duitse Sport Bild. "Ricciardo ligt nog tot het einde van 2018 vast en Verstappen door enkele clausules misshcien nog wel langer dan dat." De clausules waar Marko op doelt zijn al vaker onderwerp van gesprek geweest in de media. Het is niet helemaal duidelijk wat deze clausules inhouden, maar het lijkt erop dat ze Verstappen langer bij Red Bull kunnen houden.

Marko laat heel duidelijk weten dat Ricciardo en Verstappen absoluut niet mogen vertrekken. "En datzelfde geldt voor Carlos Sainz", zegt hij over de coureur die rijdt bij het opleidingsteam van Red Bull. "Alleen wij kunnen deze contracten opzeggen, de coureurs hebben deze mogelijkheid niet." Eerder deed Marko het gerucht dat Verstappen naar Ferrari zou gaan al af als onzin.

Reacties (100)

 • Henk Mossing
  Het is een mechanische sport, maar wat meer eenheid in motoren zou zeer welkom zijn. Velen zullen het niet met mij eens zijn, maar gelijke motoren betekent dat de teams het moeten winnen met techniek van chassis, carrosserie en rijder. Dan is de strijd gelijkwaardiger en blijft het interessant voor het publiek.Nu is het de macht van het geld bij Mercedes en Ferrari. Dat blijft dus ongelijke strijd en twee kampioenschappen in één. Dat trekt geen publiek als Max gefrustreerd eruit stapt. En dan....is het gewoon weer over met de F1. Dus alles weg voor de organisatie. Starheid kan dus ook nadelig werken.
 • Henk Mossing
  Het is een mechanische sport, maar wat meer eenheid in motoren zou zeer welkom zijn. Velen zullen het niet met mij eens zijn, maar gelijke motoren betekent dat de teams het moeten winnen met techniek van chassis, carrosserie en rijder. Dan is de strijd gelijkwaardiger en blijft het interessant voor het publiek.Nu is het de macht van het geld bij Mercedes en Ferrari. Dat blijft dus ongelijke strijd en twee kampioenschappen in één. Dat trekt geen publiek als Max gefrustreerd eruit stapt. En dan....is het gewoon weer over met de F1. Dus alles weg voor de organisatie. Starheid kan dus ook nadelig werken.
 • Paul Bol
  Koop niks voor dat geleuter van de een of andere bron. Ik denk dat de meeste mensen kijken al over the world omdat Max mee doet. Ook ik volg de f1 al jaren maar ik ben eerlijk als max niet mee zou doen hoefde ik die kleuterschool niet te zien met hun computer spelletje. Dus als de f1 echt populair wil worden zal hij in een competatieve auto moeten zitten anders blijft het slaapverwekkend met die huilebalken.
 • Frans van Dierendonck
  Max is nog steeds 19 jaar oud !!! Hij moet nu eerst in een mindere auto lekker blijven knokken. The best of the rest is super goed. Pech kan iedereen krijgen.....mag natuurlijk niet bij een miljoenen renstal als RB maar ook daar wordt je sterk van. Hoop inderdaad dat Max nog een tijd bij RB blijft. Voorop rijden is toch geen moer aan.....laat max maar lekker zijn inhaaltalent laten zien. Als een kart rijden meet F-1 bolides.
 • Ruben Fernandes
  Verstappen is net begonnen en heeft nog jaren voor de boeg. Dat de auto niet in orde is hoort daar ook gewoon bij. Dat komt heus wel goed. Geduld is een schone zaak. RB leert hopelijk van dat gepruts van Renault (ik zou in dit leven niet eens een Renault voor op de weg kopen). Weglopen is nooit een optie. Gewoon doorgaan met ontwikkelen totdat er een degelijke en snelle auto is.
 • Maryna Botha
  Max 2017 is starting to look similiar to Sebastiaan Vettel's 2014 season where his car had more breakdowns than it was running, Vettel was not winning one race although he was world champion 2013. Vettel had a contract until end of 2015, but he left end of 2014 so can Max. Red Bull wants to keep Max in the Dog Box!
 • Alexander de Vries
  Lulkoek, contracten hebben we in het recente verleden gezien in F1 die stellen niks voor en kunnen zo veranderen of afgebroken. Zorg nou maar voor de juiste motor in die RB voor volgend jaar want je kunt wel blijven hopen en beloven maar daar koopt Max (en wij als fans) niks voor Mr. Marco
 • Romano Van Der Westen
  Gewoon volgend seizoen lootjes trekken uit 2 bakken waarvan 1 de coureurs zitten en de andere waar de teams zitten en dat iedere wedstrijd weer doen dan zien we Hamilton ook een x in een Sauber en max een x in een Mercedes dat zou veel eerlijker zijn dan wint de beste coureur
 • Melvin Uildriks
  Hij zit vast aan een contract, dus kan die überhaupt niet weg. Gewoon lekker racen en je ding doen. Tegenslagen horen hierbij toch? Honda staat er veel slechter voor op dit moment. Redbull komt steeds dichterbij de top. Alleen jammer dat Renault lax is nu
 • Gaby de Wever
  de laatste race, het stilvallen van de accu?... was zijn eigen schuld... had ie maar niet vol gas moeten blijven rijden... soms moet je gas terug nemen om het systeem te heropladen en dat was hij vergeten maar dit mag niet naar buiten komen dus... sttttt
 • Henny Maas
  De enige die het nog nooit hebben gehad over opstappen zijn Max en Riciardo zelf. Zij hebben het ondanks de nog niet daverende succesen van dit moment nog steeds naar hun zin bij Red Bull. En die succesen komen vanzelf dit seizoen heus nog wel langs.
 • Jur Meijer
  Het is niet richting Max maar aan de pers die roddelt. Alleen omdat het even tegenzit betekent niet dat je zomaar van team kan gaan hoppen..... Natuurlijk vind Max het niet leuk zoals het nu loopt maar hij weet ook dondersgoed dat dat onderdeel van de F1 is.
 • Marcel Strikkers
  Als je steeds blijft verkondigen dat Max niet weg mag en dat hij aan zijn contract gehouden wordt, stop dan met steeds dreigen uit de formule 1 te stappen. Lijkt mij dat je Max zo een escape biedt om eventueel onder zijn contract uit te kunnen.
 • Peter Voorzaat
  Dit soort prietpraat komt meestal naar boven als het rommelt. Na 6 verloren wedstrijden op rij heeft men ook altijd " alle vertrouwen" in de trainer. Doodvonnis getekend. Het rommelt bij Red Bull. Ik zie het als een vorm van prijsopdrijving.
 • Rick Schouten
  Ja vink nie gek max is een vechter elk topteam wil hem wel dus redbull ook Maar met zoon kutauto als nu geef ik max geen ongelijk dat hij ander team wel ziet zitten maar dan liever Ferrari dan Mercedes
 • Jacco Nieuwenhuizen
  Wat heeft Redbull te bieden.? hij is een talent die kampioen wil en kan worden.! Maar niet met dit materiaal dus verdiend hij beter dan deze rotzooi ! Doe er wat aan Redbull.!!
 • Ron Stege
  Hou eens op met dat negatieve gelul. Schouders eronder en knokken. Niet janken dat de auto niet goed is maar aan de arbeid. Alsof het bij Ferrari al die jaren geweldig is geweest.
 • Marion Corrinne van der Zon
  Max moet zeker blijven en Daniel ook dat brengt een beetje sensatie in de tent, en ik hoop voor een podiumplek voor hem , zeker na die twee teleur stellingen
 • Patrick Martijn
  Gewoon lekker blijven bij RB. Is een top team met veel leuke reclame campagnes. Zie je bij die andere teams niet. Doorgaan met ontwikkelen en stoppen met janken. Max zijn tijd komt nog!
 • Roy Oostindiën
  Jarenlang is RBR het te kloppen team en Ferrari bagger, nu is het andersom en moet Max van velen daar weg. Max moet bij RBR blijven zijn tijd komt nog wel of anders niet.
 • Dick Bolderman
  Nee. .. Max mag niet weg bij RB. Maar ze mogen zelf wel zeggen dat ze misschien uit de F1 stappen. Beslissen ze dit aan het eind van het seizoen, dan zijn Max en Daniel genaaid.
 • Frank En Angelique van Schijndel
  Max moet blijven zitten waar ie zit. ..zijn tijd komt nog wel. Als ie in mercedes of ferrari zit dan rijd ie altijd aan kop worden saaie races dan
 • Michel Roes
  Moet hij ook helemaal niet doen, lekker bij RBR blijven, zijn tijd gaat zeker nog komen dat hij mee gaat doen voor het kampioenschap?
 • Stefan Kreuze
  Word schijtziek van dat gespeculeeeeeeeeeeer rot op man laat die jonge.knalle jammer het gaat dit jaar niet zoals geplant meja dat heb je overal wel
 • Ven Vd
  Elke weer het zelfde verhaal. Maar alles is te koop. Contract of niet. Aan een voetballer of een coureur die niet meer wil, heeft niemand niks.
 • Barbara En Mario
  Helmut marko kan beter renault eerst aan zijn afspraken houden zelfs dat lukt niet dus max maak je maar geen zorgen als het om afspraken gaat
 • Frans Kerens
  Het komt er dus op neer dat een minder talent straks beter scoort omdat die wél een goede bolide mag rijden. Beetje zoals Valtteri nu.
 • Gerard Willemstein
  Terecht... gewoon knokken... als je F1 mag rijden en dan ook nog bij een geweldig team als Redbull Niet lullen maar poetsen
 • Frederik de Jong
  Gaan we nou elke keer dat er iets mis gaat buiten de schuld van Max dit gezeur krijgen of hij wel of niet zal/ mag vertrekken?
 • Martijn Witjes
  Gewoon contract uitdienen, daar wordt hij ook vorstelijk voor betaald! En hij is pas 19 jaar, zijn tijd komt nog wel!
 • Maurice Groenestijn
  Jammer dat de media niks zinnigs weet te bedenken dat dit soort nieuws. Contract is contact. Al die insinuaties pfffff
 • Rob Reeuwijk
  Hij moet ook niet weg willen. Red Bull maar ook Renault zijn vele malen kampioen geweest. Hun tijd komt nog wel.
 • Marco Klein
  Die contracten zijn allemaal omkoopbaar. Stel Ferrari of Mercedes geven Redbull een motor in ruil voor Max dan is die zo weg.
 • Marieke Essed
  Komt vast wel goed uiteindelijk. Max is nog harstikke jong! Hij heeft zijn visitekaartje wel afgegeven inmiddels.
 • Patrick Milar
  Ze kunnen ook een carrière op deze manier verzieken . Maar het zou zo maar kunnen dat de Red Bull over 2 jaar het snelst is .
 • Ton Schreurs
  Redbull wil je deze twee nog behouden ,dan moet er wat gedaan ,anders snoept Ferrari of Mercedes alles af
 • Jerry De Haas
  En zij maar dreigen als het niet in de F1 veranderd stappen wij er uit beetje krom vind ik .
 • Huug Manders
  Met z'n alle de schouders eronder dan gaat het wel lukken niet gelijk de moed laten zakken
 • Sander Haarmans
  Max gaat ook helemaal niet vertrekken, hij zit prima bij Red Bull en zijn tijd komt nog wel.
 • Jurgen Dimmers
  Moet hij ook helemaal niet willen. Red Bull komt echt wel terug en Max heeft tijd zat.
 • Richard Ventevogel
  Gewoon blijven. Een mooi team. Motoren enzo kan Max ook niets aan doen
 • Patrick Spalink
  Red Bull zorg maar eerst dat de auto van MAX goed werkt dan praten we verder!
 • Nick Abraas
  Jammer dt er een mooie clousule in zijn contract staat waardoor dat wel kan
 • Nick Abraas
  Max heeft een mooie clausule in zijn contract staan waardoor dat wel kan
 • Nick Abraas
  Max heeft een clausule in zijn contract staan, waardoor dat wel kan
 • Jan Tuytel
  Terecht hij is goed laat hem eerst maar meer ervaring opdoen en RB kampioen maken
 • Patrick de Vries
  Als Ferrari of Mercedes met een grote zak geld komt dan is max weg bij RB
 • Tonny Peace
  Waarom zou die weg moeten ?hij komt net kijken en zit in een top team !
 • Marc Cuypers
  Ik zou zeggen helmut dan is er nog veul werk aan de winkel wilde max tevreden houden
 • Jaap Steenhuis
  Vind dit zo langzamerhand een beetje gezeur worden. Het komt echt wel goed met Max.
 • Chris van der Kraan
  Kap nou is met die onzin Posts kom met leuke dingen dit is echt zo niet motiverend
 • Jos Klein Ganseij
  Set er maar een alfa Romeo motor in de RB13 word het in ieder geval beter
 • Leen Langeweg
  En terecht gewoon blijven zitten ook in mindere tijden je tijd komt nog wel
 • Burghout Marco
  Hoe harder ze het vertellen, hoe meer het niet waar is....
 • Davy Van Est
  Gewoon lekker bij redbull blijven:)is een top team
 • Teunis Bosch
  Regel dan is een goeie auto voor die jonge inplaats van dirigeren
 • Joep Broos
  Dacht dat mensenhandel (slavenhandel) verboden was.
 • Crego Mimi
  Zullen we dat lekker aan Max zelf overlaten, of hij weggaat of niet?
 • Rob Bouchez
  Pffff max wil.helemaal niet weg ..wat een gezeur steeds
 • Patrick Post
  Dan beter 2 jaar ermee stoppen dan 5de elke race of dnf again
 • Jorrit van Maanen
  Als je eisen stelt aan je coureurs...zorg dan voor een goede auto...
 • Michael Hulst
  Moet hij ook niet willen. Samen hard werken! Komt wel goed.
 • Jos Thijssen
  Max blijft lekker bij de Redbull zijn tijd komt wel.
 • Robert Dekker
  En terecht. Zonder Red Bull was Max nog niet in de F1 verschenen.
 • Johnny Smidt
  Ben klaar met deze fanpage, de groeten sensatie zoekers
 • Alle reacties laden (100)

Schrijf ook een reactie

Ik heb al geliked