Max Verstappen over rechte stuk in Baku: "Het geeft je dan ook de kans om even te ontspannen”

Max Verstappen blikt op zijn eigen website vooruit op het circuit van Baku. Verstappen vindt het leuk om door het oude stadsgedeelte van Baku te rijden. Dat maakt de GP van Baku ook speciaal voor de toeschouwers, zo laat hij weten op Verstappen.nl 

"Baku is naar mijn mening een vrij speciaal stratencircuit. Het is echt uniek dat je tamelijk wijde secties hebt, maar daarbuiten ook een van de smalste stukken op de kalender. Sector twee is zelfs smaller dan sommige delen in Monaco, dat altijd al bekend heeft gestaan als een smalle en uitdagende baan."

Verstappen zijn favoriete deel van het circuit is de binnenstad van Baku. “Een leuk en lastig gedeelte is wanneer je het oude stadsgedeelte in rijdt en langs het kasteel komt. Dat is mijn favoriete gedeelte van de baan. Ook voor de toeschouwers is het daar geweldig om te kijken. Het rechte stuk is snel en lijkt heel lang door te gaan. Het geeft je dan ook de kans om even te ontspannen.”

De 19-jarige Nederlander weet nog niet veel van stad.“Doordat we in een heel mooi en nieuw hotel verblijven dat zich direct langs de paddock bevindt, heb ik vorig jaar niet echt de mogelijkheid gehad om erop uit te gaan en wat rond te kijken. De oude stad is leuk om doorheen te rijden, dus ik denk dat ik maar eens moet proberen om daar een avond naartoe te gaan en te kijken wat er allemaal is.”

Reacties (7)

 • Mies Wies
  Dat wordt weer geen race maar 'trainspotting'... Dit soort circuits moeten ze echt zo snel mogelijk van de kalender schrappen (Monaco ook ja).
 • Marion Corrinne van der Zon
  Hoop dat het hem geluk brengt, ik hoop dat hij geluk krijgt van boven?
 • Ditoo Berdwino
  Echt heh....ik zit al te piepen op een snor-scooter die opgevoerd 35 gaat pffffff fieuuwwww :)
 • Frank Rekelhof
  Alleen niet het 100 meter bordje missen anders haal je de bocht niet.......
 • Alle reacties laden (7)

Schrijf ook een reactie

Ik heb al geliked