'GP van Maleisië mogelijk toch weer terug op de kalender'

Het contract met de lokale organisatie van de Grand Prix van Maleisië loopt na 2018 af. Toch bestaan er een kans dat de F1 terugkeert in Maleïsie, maar dan zal er wel wat moeten veranderen. 

De toegangsprijzen voor het circuit van Maleisië zijn de goedkoopste van alle GP's. Ondanks de lage toegangsprijzen valt de publieke belangstelling tegen. Het circuit kan 120.000 toeschouwers huisvesten. Afgelopen jaar kwamen er slechts 45.000 race-liefhebbers op af. Dat heeft volgens circuit-directeur Razali te maken met onder andere de GP van Singapore. “Twee F1-races in Zuidoost-Azië is dodelijk. Het is beter als we konden afwisselen. Singapore bood ons voordat zij op de kalender kwamen de optie om af te wisselen. Destijds weigerden we. Zou ik het overwegen als het nu nogmaals aangeboden wordt? Ja, zeker.”

Voordat de GP van Maleïsie weer terugkeert op de kalender moeten er wel dingen veranderen, stelt Razali in gesprek met Motorsport.com "Het circuit ligt er al. Als aan alle voorwaarden wordt voldaan, kan de F1 terugkeren. We willen eerst zien hoe spannend de Formule 1 is. De nieuwe eigenaren moeten weer de controle nemen over de F1 en het racen. Bernie [Ecclestone] verloor een deel van de controle aan de FIA. De drastische reglementverandering in 2014, met de nieuwe V6-motoren, was het begin van een neerwaartse spiraal. De races zijn steeds minder spannend geworden. Dat heeft impact op de belangstelling, zowel televisiekijkers als fans op het circuit. De spanning moet terugkeren. Laten we afwachten waarmee het nieuwe management op de proppen komt.”

Reacties (3)

  • Greta van Sloten
    Gewoon terug zetten op de lijst is een mooi circuit ben er vorig jaar geweest, was echt helemaal top.
  • Gerard Oskam
    kijk deze mensen zijn er wakker en weten waar het in zit hoop dat ze door gaan na 2018
  • Alle reacties laden (3)

Schrijf ook een reactie

Ik heb al geliked