McLaren over Honda: "Het kan zo niet verder"

Dat het niet botert tussen het Formule 1-team van McLaren en haar motorfabrikant Honda, is een publiek geheim. Al sinds de start van het seizoen kwakkelt het gevallen topteam met een onbetrouwbare motor. De laatste weken laat de Britse renstal zich dan ook steeds vaker uit over de moeizame relatie met haar motorfabrikant. Directeur Zak Brown legt nu uit waarom.

Hoewel de motorproblemen niet nieuw zijn voor het team van McLaren, heeft de renstal zich tijdens de eerste Grand Prixs van het seizoen vrij terughoudend en netjes opgesteld tegenover de pers. De Britse renstal liet zich niet van de wijs brengen en sprak openlijk haar steun uit aan Honda. De laatste weken slaat het team echter een andere toon aan naar zowel de motorfabrikant als de media. Directeur Zak Brown legt aan Autosport uit dat zijn team niet anders kon.

"In mijn ogen is het belangrijk dat we onze mening hebben laten horen", zo begint hij. "Het is de eerste keer dat we echt duidelijk hebben uitgesproken hoe we tegen de situatie aankijken. Ik denk dat het belangrijk is dat we dat hebben gedaan." Nadat Fernando Alonso in Canada uitviel, terwijl hij op weg was naar de eerste WK-punten voor het team, wou Brown tegenover de media niet weer in de herhaling vallen. "Maar het onderstreept onze positie wel weer", zo zegt hij.

Dat Honda snel stappen moet gaan maken staat volgens Brown als een paal boven water. "Het kan zo niet verder", spreekt hij duidelijke taal. Volgens hem kan zijn team niks anders doen dan Honda blijven pushen om een stabielere en krachtigere krachtbron te maken. "Ik denk dat ze zelf ook wel weten dat er nu echt iets moet gaan gebeuren. Ik denk niet dat we er verder nog veel woorden aan vuil hoeven te maken", aldus Brown.

Reacties (4)

  • Gerard Oskam
    ja en gooi ook de top er uit want dat is ook niets of trek de steker er uit en weg wezen
  • Janssen Nick
    hadden ze bij mercedes moeten blijven
  • Alle reacties laden (4)

Schrijf ook een reactie

Ik heb al geliked