Honda over McLaren: 'Moeilijk om één team te blijven'

De relatie tussen het Formule 1-team van McLaren en motorfabrikant Honda is gezakt naar het dieptepunt. De afgelopen weken haalde McLaren-directeur Zak Brown al meermaals hard uit naar de Japanners en nu laat ook Honda-baas Yusuke Hasegawa zich horen. Hij erkent dat de relatie onder spanning staat.

Al sinds de voorbereidingen op dit seizoen kampt het team van McLaren-Honda met aanhoudende motorproblemen. De krachtbron is niet betrouwbaar en kan qua vermogen niet meekomen met de concurrentie. Hoewel Honda al sinds dag één hard werkt aan een oplossing, wordt er slechts minimaal vooruitgang geboekt. Niet alleen kost dit McLaren veel punten in het WK-klassement, maar het kost ze wellicht ook een rijder. Fernando Alonso, één van de beste coureurs op de grid, heeft al aangegeven te zullen vertrekken wanneer de problemen niet spoedig worden opgelost.

Zak Brown, directeur van McLaren, gaf onlangs ook al aan dat Honda snel vooruitgang moet laten zien. Hoe langer de progressie uitblijft, hoe meer de druk op Honda toeneemt. Yusuke Hasegawa erkent dat de problemen nog lang niet opgelost zijn en begrijpt de frustratie bij McLaren. "Wij zijn ook gefrustreerd, maar wanneer een race niet verloopt zoals je had gehoopt, betekent nog niet dat je uit elkaar gaat of dat het contact wordt verbroken", zo zegt hij in gesprek met Racer.

Volgens Hasegawa staan de frustraties tijdens een race ook helemaal los van hoe daarbuiten naar de relatie wordt gekeken en hoe beslissingen worden genomen. "Die twee dingen zijn totaal verschillend", aldus de Honda-baas, die wel erkent dat de relatie steeds meer onder druk komt te staan. "Het is soms wel moeilijk om verenigd te blijven als één team."

Het ontbreken van vooruitgang bij Honda en haar motor heeft gezorgd voor frustraties bij McLaren. Hasegawa kan dat wel begrijpen want volgens hem is er sinds de wintertests niet echt wat verbeterd. Hij kan zich daarom ook wel vinden in de uitspraken die McLaren-directeur Zak Brown onlangs deed. "Zak's uitspraken zijn begrijpelijk. Het is niet raar dat McLaren zich uitspreekt over deze situatie", aldus Hasegawa.

Reacties (2)

  • Rinaldo Van Alphen
    Ja geniaal van renault.overstappen. Naar Honda, van af en toe uitvallen naar gegarandeerd uitvallen.
  • Alle reacties laden (2)

Schrijf ook een reactie

Ik heb al geliked